Beroepen

in de toekomst

Er zijn drijfveren in de samenleving die onze toekomst in meer of mindere mate bepalen, zoals beroepen in de toekomst.

Beroepen

We staan aan de vooravond van de grootste sociale en economische herordening sinds de 19e eeuw, kenmerkend door klimaatverandering, geopolitieke veranderingen, opkomst van nieuwe economische machten, duurzaamheid, toenemende migratie, groeiende ongelijkheid, uitputting van natuurlijke hulpbronnen, autarkie, disruptieve technologische innovaties, gemeenschappelijk bezit,  verstedelijking en sterkere contrasten door covid-19. Wat betekent dit voor beroepen?

in de toekomst

Beroepen

Hoe zien toekomstige beroepen er uit? Welke drijfveren zijn er om huidige, gevestigde, beroepen te veranderen? En hoe kunnen pas ontstane beroepen zich wel of niet handhaven? Wat zijn de beroepen die nu al een beetje om de hoek van de deur loeren? Welke technologieën zorgen voor nieuwe beroepen?

in de toekomst

Dus het is zoiets als vroeger toen de monniken er jaren over deden om een bijbel te maken en er nu honderd per uur uit de printer komen?

Eva, 11 jaar

Beroepen

Hoe ontwikkelen gevestigde beroepen zich in de toekomst? Hoe handhaven pas ontstane beroepen zich wel of niet? Hoe ontstaan mogelijk nieuwe beroepen, en wat is daarvoor nodig?

in de toekomst